Skip to main content

Eind deze maand gaat de jubileumproductie van Jeugdtheater StairKees uit Huissen in première: Ausfahrt. Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie dat er in Theater Kees een voorstelling te zien is.

“Door corona kwam er in 2020 een abrupt einde aan de productie van toen”, vertelt deelnemer Job Stienissen (17). “Het heeft ons veel pijn gedaan, maar door de situatie hebben we óók de kans gekregen aan deze grootste productie te beginnen.” Anderhalf jaar ontwikkelingstijd voor een theatervoorstelling. Het is het dubbele van de ontwikkelingstijd in een normaal seizoen. “Tijdens de productie moesten we soms door stengere coronamaatregelen onze clubavonden compleet online organiseren. Dat is bij theater maken nogal een uitdaging.”

De jonge theatermakers regelen, met de juiste hulp, alles rondom de productie zelf: van techniek tot kostuum, van decorplan tot flyerontwerp. Dit jaar zelfs met een grote extra uitdaging: film. “We hadden zulke vette ideeën voor scènes! Sommige daarvan waren in een theatersetting niet mogelijk”, aldus deelnemer Rixt van Oss (15). Begin afgelopen zomer is de filmcrew afgereisd naar Frankrijk om de benodigde filmscènes te schieten.

Ausfahrt is een verhaal over vijf jongeren die gaan wildkamperen in de Duitse bossen. Geen klok, geen verantwoordelijkheden en geen regels. Pure vrijheid met je beste vrienden. Eventjes er tussenuit, al denkt niet iedereen daar hetzelfde over…

Met special effects, krachtig toneelspel en filmische beelden wordt Ausfahrt dé spetterende jubileumproductie van Jeugdtheater StairKees. 

Ausfahrt is te zien op 29 en 30 oktober en op 5, 6 en 13 november om 20:00 uur in Theater Kees in Huissen. Tickets zijn verkrijgbaar voor €12,50. Of kom voor slechts €7,50 kijken naar de try-out op 23 oktober. Adviesleeftijd: 12+ jaar.

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.