In de kerstperiode van 2019 presenteert Theatergroep Koperen Kees het bekende verhaal van Ja Zuster, Nee Zuster van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Leef mee met Zuster Klivia en neem een kijkje in haar rusthuis. Zij en haar cliënten wonen vredig in een pand van huisbaas Boordevol. Hij dacht het goed voor elkaar te hebben; wat is er nu beter dan je pand verhuren aan een zuster en er een rusthuis van maken. Helaas voor hem blijkt het zooitje ongeregeld allesbehalve rustig…

Plot

Ontmoet de kleurrijke bewoners van het rusthuis en maak kennis met de lieve Jet, de pientere Ingenieur, de hartstochtelijke Gerrit, en de stoutmoedige Bobby. Samen met de buurtbewoners maken zij het leven een stukje mooier door gewoon zichzelf te zijn. Helaas denkt Buurman Boordevol daar anders over en maakt hij het zijn levensmissie om Zuster Klivia en haar aangespoeld wrakhout op straat te zetten. Uiteindelijk bedenkt hij een plan en stuurt hij een heuse spion in de vorm van de sprankelende mevrouw de Kneu het rusthuis in. 

Theatergroep Koperen Kees bestaat in 2019 15 jaar en daarom pakken we groots uit met Ja Zuster, Nee Zuster. Deze hartverwarmende familievoorstelling is geschikt voor jong en oud. Het frisse verhaal spreekt tot ieders verbeelding en de nostalgische liedjes van Harry Bannink zorgen voor een lach en een traan. Zing mee met klassiekers als Ladumaar meneer, Samen met u onder een paraplu en M’n opa, en natuurlijk met de titelsong: Ja Zuster, Nee Zuster. Deze familievoorstelling is onze 21ste eeuw in getrokken door een moderne setting en eigentijdse regie van Maarten Hopman.

Duur

2 uur (excl. pauze)

Pauze

20 minuten

Speeldata
  • Donderdag 26 december 2019
  • Zaterdag 28 december 2019
  • Zondag 29 december 2019
  • Vrijdag 3 januari 2020
  • Zaterdag 4 januari 2020
  • Zondag 5 januari 2020
Extra speeldata
  • Vrijdag 10 januari 2020
  • Zaterdag 11 januari 2020

Kampstuk 23, Huissen