Toneelvereniging Marjatta speelt de komedie “De Potvis” van Frank Houtappels onder regie van Joop Stikkers.

Plot

Aan het begin van De Potvis komen de beide dochters, Mia en Roos, bij Ingrid om samen vaders as te verstrooien die pas is overleden. Dat gebeurt uiteindelijk niet ergens aan de Hollandse kust, waar ze altijd hebben gewoond, maar in Bangkok.

Over het hoe en waarom daarvan schreef Houtappels een originele komedie – een tikkeltje absurd, met een paar verrassende wendingen en vooral naar het einde toe een licht schurende ondertoon. De Potvis is een portret van vier eenlingen die er alles aan doen om het roest uit hun levens weg te poetsen. Geen simpel relatiegedoe, waarover zoveel ‘eigentijdse’ komedies gaan, maar een subtiel opgebouwd stuk over het gebrek aan deining in het leven.

Duur
  • 1 uur en 30 minuten
Pauze

20 minuten

Speeldata
  • Zaterdag 9 november 2019
  • Zondag 10 november 2019
  • Zaterdag 16 november 2019
  • Zondag 17 november 2019

Kampstuk 23, Huissen